VW servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på VW-biler i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end VWs servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Artiklens indhold:

Hvilke krav er der til service på VW?

Volkswagen-biler skal som alle andre biler løbende til service. De følger typisk fabrikantens anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – oftest et sted mellem 15.000 og 30.000 km. Alternativt bliver bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke bliver kørt så meget i bilen. I 2016 VW lancerede deres nye digitale servicebog, Digital Service Schedule, hvor service kan registreres, og som bl.a. også minder bilejeren om, hvornår det er tid til næste service.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på VW overholdes, da det sikrer, at bilen fortsat er sikker at køre i. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker spotte eventuelle problemer før de opstår eller gør yderligere skade samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Volkswagen-biler medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger.

Der er frit værkstedsvalg, så som bilejer bestemmer du selv, hvor du får udført service på din VW. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen hos visse bilmærker bortfalder, hvis der ikke benyttes originale/OE-godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på VW?

Tidligere foregik registrering af service på VW med et stempel i papirservicebogen eller på en faktura, men dette er VW gået væk fra, da de som nævnt har lanceret deres egen digitale servicebog. Dermed undgår man nogle af de problemer der tidligere opstod, hvis servicebogen var glemt derhjemme eller bortkommet, hvilket medførte, at servicehistorikken tit var mangelfuld. Bilejeren får selvfølgelig også stadig en faktura efter udført service, men det er de færreste, der gemmer disse, og de kan derfor sjældent bruges til at få et overblik over servicehistorikken.

Som med alle andre biler er registrering af service på VW et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man står i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

VWs digitale servicebog

VWs Digital Service Schedule spiller sammen med MinVolkswagen appen, hvor VW-bilejere af biler nyere end årgang 2010 nemt kan se bilens status og chatte med deres lokale VW-værksted uanset hvor de befinder sig. I appen findes også statistikker for kørsel, brændstofforbrug samt anden relevant information. Den gør det nemt at booke tid på værkstedet og giver også besked, når det er tid til service.

I dag kan værksteder – både VWs egne, men også de frie værksteder – registrere service på VW i en digital servicebog. Det er dog ikke et krav, at man benytter VWs egen digitale servicebog. Desuden er det vigtigt at pointere, at uafhængige værksteder ikke har tilgang til historikken, men blot kan registrere i VWs Digital Service Schedule.

registrering af service
servicehistorik

VW servicehistorik

Det er som nævnt en nødvendighed at kunne dokumentere en VWs servicehistorik, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Volkswagen servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du VW ejer eller påtænker du at købe en brugt VW kan en samlet servicehistorik på VW-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

VW servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på VW, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for VW (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg