Mercedes servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på Mercedes-biler i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end Mercedes’ servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Hvilke krav er der til service på Mercedes?

Mercedes-biler har som alle andre biler løbende behov for at få udført service. De følger typisk fabrikantens anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – oftest et sted mellem 15.000 og 20.000 km. Alternativt bliver bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke bliver kørt så meget i bilen.

I 2008 begyndte Mercedes-Benz udrulningen af Digital Service Booklet (DSB) med de daværende Mercedes E- og CLS-klasser. Således blev servicehistorikken samlet online ét centralt sted og var tilgængelig i hele bilens levetid, hvilket eliminerede risikoen for, at denne gik tabt eller blev forfalsket.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på Mercedes overholdes, da det sikrer, at bilen fortsat er pålidelig og sikker at køre i. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker nemlig spotte eventuelle problemer før de opstår eller gør yderligere skade samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Mercedes medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger.

Der er frit værkstedsvalg, så som bilejer bestemmer du selv, hvor du får udført service på din Mercedes. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen kan bortfalde, hvis der ikke benyttes originale/OE-godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på Mercedes?

Tidligere foregik registrering af service på Mercedes med et stempel i papirservicebogen, men dette er Mercedes for længst gået væk fra med lanceringen af deres egen elektroniske servicebog, DSB, i 2008. Dermed undgår man nogle af de problemer der tidligere opstod, hvis servicebogen var glemt derhjemme eller bortkommet, hvilket medførte, at servicehistorikken tit var mangelfuld. Bilejeren får selvfølgelig også stadig en faktura efter udført service, men det er de færreste, der gemmer disse, og de kan derfor sjældent bruges til at få et overblik over servicehistorikken.

I dag kan værksteder – både Mercedes’ egne, men også de frie værksteder – registrere service på Mercedes i en online servicebog. Det er dog ikke et krav, at man benytter Mercedes’ egen digitale servicebog.

Som med alle andre biler er registrering af service på Mercedes et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man står i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

Typer af Mercedes service

Mercedes-Benz skifter mellem forskellige servicetyper afhængig af bilens alder og slitage på bilens forskellige dele, hvor der på forhånd er defineret, hvilke dele af bilen, der som minimum skal serviceres. Her kan du læse mere om de forskellige typer af service for Mercedes:

Mercedes A service

Et standard serviceeftersyn kaldes A service hos Mercedes. Det udføres første gang efter bilens første leveår. Det inkluderer udskiftning af oliefilter, men en mekaniker vil også kontrollere bremsekomponenter, kølervæske, sprinklervæske, dæktryk, lygter og sørge for diverse sikkerhedsopdateringer til bilen – naturligvis efter forskrifterne fra fabrikanten, og det hele registreres i bilens servicebog. Når det er tid til A service-eftersyn vil det fremgå af displayet på Mercedes-bilen samt via Mercedes me Service-appen, hvis denne benyttes, og så skal bilen blot en tur forbi et værksted og gennemgås.

Der findes forskellige typer af Mercedes A service som f.eks. A1, A3 og A9 service.

Mercedes B service

Et B service-eftersyn på Mercedes er mere omfattende end A service. Det er mere end blot udskiftning af motorolie og oliefilter. Når en Mercedes gennemgår denne type service, så vil også bremsekomponenter blive kontrolleret samt kølervæske, sprinklersystem, dæk, lygter, styretøj, profilrem og andre sikkerhedsopdateringer. Dette er naturligvis efter fabrikkens forskrifter og bilens servicebog. Når det er tid til B service, så vil dette ligeledes fremgå af Mercedes-bilens display.

Der findes forskellige typer af Mercedes B service som f.eks. B3, B5 og B7 service.

Digital servicebog for Mercedes

Mercedes Digital Service Booklet er Mercedes’ egen digitale servicebog, som sikrer dokumentation for udført service i Mercedes-bilers levetid. Denne dokumentation kan tilgås online af autoriserede såvel som uafhængige værksteder, når bilen skal serviceres. Desuden er det muligt for bilejeren at få adgang via en formular hos Mercedes.

registrering af service
servicehistorik

Mercedes servicehistorik

Som tidligere nævnt er det godt at kunne dokumentere servicehistorikken på en Mercedes, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Mercedes servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du Mercedes ejer eller påtænker du at købe en brugt Mercedes kan en samlet servicehistorik på Mercedes-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

Mercedes servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på Mercedes, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for Mercedes (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg