Ford servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på Ford-biler i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end Fords servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Hvilke krav er der til service på Ford?

Ford-biler skal som alle andre biler til service efter et fast serviceinterval. De følger typisk fabrikantens anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – oftest et sted mellem 15.000 og 20.000 km. Alternativt bliver bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke bliver kørt så meget i bilen. En Ford skal første gang til service senest 1 år efter indregistrering afhængig af, hvor meget der køres i den.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på Ford overholdes, da det sikrer, at bilen fortsat er sikker at køre i. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker spotte eventuelle problemer før de opstår eller gør yderligere skade samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Ford medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger. Serviceopgaverne på Ford modellerne, er ofte meget forskellige, da det er meget afhængig af hvilken model, variant og hvor meget bilen har kørt.

Der er frit værkstedsvalg, så som bilejer bestemmer du selv, hvor du får udført service på din Ford. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen hos visse bilmærker bortfalder, hvis der ikke benyttes originale/OE-godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på Ford?

Tidligere foregik registrering af service på Ford med et stempel i papirservicebogen, men dette er Ford for længst gået væk fra, da de har lanceret deres egen elektroniske servicebog, Ford Digital Service Record (DSR) system, i 2013. Dermed undgår man nogle af de problemer der tidligere opstod, hvis servicebogen var glemt derhjemme eller bortkommet, hvilket medførte, at servicehistorikken tit var mangelfuld. Bilejeren får selvfølgelig også stadig en faktura efter udført service, men det er de færreste, der gemmer disse, og de kan derfor sjældent bruges til at få et overblik over servicehistorikken.

Som med alle andre biler er registrering af service på Ford et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man står i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

Fords digitale servicebog

I dag kan værksteder – både Fords egne, men også de frie værksteder – registrere service på Ford i en digital servicebog. Det er dog ikke et krav, at man benytter Fords egen digitale servicebog, Digital Service Record. Derfor er servicehistorikken ofte heller ikke komplet, når man søger oplysninger om en bil. Der kan være værksteder, der ikke har benyttet Ford DSR grundet manglende kendskab, tid til eller ønske om at gøre det.

I 2022 overgik Ford til en ny online servicebog, hvorefter det blev muligt for Ford-ejere at tilgå bl.a. servicehistorik, hvilket ellers tidligere ikke var muligt. Før i tiden var det nemlig udbredt praksis, at værksteder, der registrerede i DSR, blot udleverede en papirudskrift derfra til bilejeren. Det var så bilejerens ansvar at holde styr på disse udskrifter for at kunne bevare et overblik over servicehistorikken på sin Ford.

registrering af service
servicehistorik

Ford servicehistorik

Til trods for Fords tiltag omkring registrering af service, så er det ikke usædvanligt at finde en Ford-bil med rod i eller manglende servicehistorik. Og det kan være en stor udfordring for Ford-ejere såvel som værksteder.

Som tidligere nævnt er det godt at kunne dokumentere en Fords servicehistorik, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog også være flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Ford servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du Ford ejer eller påtænker du at købe en brugt Ford kan en samlet servicehistorik på Ford-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

Ford servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på Ford, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for Ford (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg