Toyota servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på Toyotaer i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end Toyotas servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Artiklens indhold:

Hvilke krav er der til service på Toyota?

Toyotaer skal som alle andre biler løbende til service. De følger typisk fabrikantens anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – oftest et sted mellem 15.000 og 30.000 km afhængig af din Toyota serviceplan. Alternativt bliver bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke bliver kørt så meget i bilen.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på Toyota overholdes, da det sikrer, at bilen fortsat er sikker at køre i. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker spotte eventuelle problemer før de opstår eller gør yderligere skade samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Toyota sikrer, at bilen får gavn af det tyske kvalitetsarbejde og medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger.

Der er frit værkstedsvalg, så som bilejer bestemmer du selv, hvor du får udført service på din Toyota. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen hos visse bilmærker bortfalder, hvis der ikke benyttes originale/OE-godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på Toyota?

Tidligere foregik registrering af service på Toyota med et stempel i papirservicebogen, men dette er Toyota for længst gået væk fra, da de har lanceret deres egen elektroniske servicebog. Dermed undgår man nogle af de problemer der tidligere opstod, hvis servicebogen var glemt derhjemme eller bortkommet, hvilket medførte, at servicehistorikken tit var mangelfuld. Bilejeren får selvfølgelig også stadig en faktura efter udført service, men det er de færreste, der gemmer disse, og de kan derfor sjældent bruges til at få et overblik over servicehistorikken.

I dag kan værksteder – både Toyotas egne, men også de frie værksteder – registrere service på Toyota i en online servicebog. Det er dog ikke et krav, at man benytter Toyotas egen digitale servicebog til registrering af service på Toyota-biler selvom mange værksteder og bilejere fejlagtigt har fået indtryk af, at dette er en nødvendighed, hvis garantien skal bevares.

Som med alle andre biler er registrering af service på Toyota et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man ender i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

Toyotas digitale servicebog

Toyota lancerede deres “Electronic Service Records” i 2015, og således begyndte overgangen fra papirservicebøger til en digital servicebog for Toyota. Siden da har anbefalingen fra Toyotas side været, at udført service blev registreret i denne, selvom det som nævnt ikke er et krav.

Data omkring vedligeholdelse og service af Toyota-biler gemmes centralt på Toyotas server og kopieres derfra ud til bilen. Dette muliggør visning af servicehistorik i den digitale servicebog for Toyotaen, som er integreret i MyToyota connected services i bilen.

registrering af service
servicehistorik

Toyota servicehistorik

Som tidligere nævnt er det godt at kunne dokumentere en Toyotas servicehistorik, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Toyota servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført af arbejde ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du Toyota ejer eller påtænker du at købe en brugt Toyota kan en samlet servicehistorik på Toyota-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

Toyota servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på Toyota, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for Toyota (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg