Peugeot servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på Peugeot-biler i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end Peugeots servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Artiklens indhold:

Hvilke krav er der til service på Peugeot?

Peugeot-biler skal som alle andre biler løbende til service. Tidligere fulgte de typisk anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – oftest et sted mellem 15.000 og 30.000 km. Alternativt blev bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke blev kørt så meget i bilen. I 2022 lancerede Peugeot deres nye digitale servicebog, Digital Service Record, hvor service kan registreres, og som bl.a. også minder bilejeren om, hvornår det er tid til næste service.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på Peugeot overholdes, da det sikrer, at bilen fortsat er sikker at køre i. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker spotte eventuelle problemer før de opstår eller gør yderligere skade samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Peugeot medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger.

Der er frit værkstedsvalg, så som bilejer bestemmer du selv, hvor du får udført service på din Peugeot. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen hos visse bilmærker bortfalder, hvis der ikke benyttes originale/godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på Peugeot?

Tidligere foregik registrering af service på Peugeot med et stempel i papirservicebogen eller på en faktura, men dette er Peugeot gradvist på vej væk fra, da de som nævnt har lanceret deres egen elektroniske servicebog. Dermed undgår man nogle af de problemer der tidligere opstod, hvis servicebogen var glemt derhjemme eller bortkommet, hvilket medførte, at servicehistorikken tit var mangelfuld.

Som med alle andre biler er registrering af service på Peugeot et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man står i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

Peugeots digitale servicebog

Peugeots Digital Service Record er indbygget i MyPeugeot appen, hvor så bilejere nemt kan tilgå servicehistorik og vedligeholdelsesplan uanset, hvor de befinder sig. I appen findes også statistikker for kørsel, brændstofforbrug samt relevant information ift. nye hybrid- og el-biler.

Den digitale servicebog fra Peugeot har dog ikke helt erstattet papirservicebogen (2023), så nye Peugeot-modeller leveres typisk stadig med en papirservicebog.

I dag kan værksteder – både Peugeots egne, men også de frie værksteder – registrere service på Peugeot i en online servicebog. Det er dog ikke et krav, at man benytter Peugeots egen digitale servicebog.

registrering af service
servicehistorik

Peugeot servicehistorik

Det er som nævnt en nødvendighed at kunne dokumentere en Peugeots servicehistorik, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Peugeot servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du Peugeot ejer eller påtænker du at købe en brugt Peugeot kan en samlet servicehistorik på Peugeot-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

Peugeot servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på Peugeot, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for Peugeot (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg