Kia servicebog - Har du styr på servicehistorikken?

Det anbefales, at man løbende får udført og registreret service på Kia-biler i en servicebog, så man kan bevare bilens garanti. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løsning man benytter, hvis både mekaniker og bilejer skal have nem adgang til servicehistorikken. Vidste du for eksempel, at der findes andre løsninger end Kias servicebog? Bliv klogere på de forskellige løsninger her.

Artiklens indhold:

Hvilke krav er der til service på Kia?

Kia-biler skal som alle andre biler løbende til service. Dette skal følge Kias anvisninger baseret på antal kørte kilometer siden sidste service – et sted mellem 15.000 og 30.000 km afhængigt af, hvilken Kia-model, der er tale om. Alternativt bliver bilen indkaldt til service ud fra et årsinterval på typisk hvert eller hvert andet år, hvis der ikke bliver kørt så meget i bilen. Service på nyere Kia-biler er også med til at opretholde deres unikke 7 års/150.000 km fabriksgaranti, som sikrer bilejeren i tilfælde af produktionsfejl mm.

Det er vigtigt, at anbefalingerne ift. service på Kia overholdes, da det først og fremmest, at bilen fortsat er driftssikker. Ved et serviceeftersyn kan en mekaniker opdage potentielle problemer før de bliver værre eller gør unødig skade på bilen samt give indblik i eventuelle kommende reparationer, der måtte være nødvendige. Løbende service på Kia medvirker også til, at bilen kører mere økonomisk ved f.eks. at mindske brændstofforbruget, da olien dermed smører mere optimalt eller sikrer, at bremserne ikke hænger.

Der er frit værkstedsvalg, hvilket betyder, at du som bilejer selv bestemmer, hvor du får udført service på din Kia. Du skal dog være opmærksom på, hvilke(n) reservedele, olie mm. der anvendes ifm. service, da garantien på bilen bortfalder, hvis der ikke benyttes originale/OE-godkendte reservedele.

Hvordan foregår registrering af service på Kia?

Registrering af service på Kia foregår med et stempel i papirservicebogen/servicehæftet (2023), selvom andre bilmærker for længst er overgået til digitale løsninger. Dette giver nogle udfordringer, hvis servicebogen er glemt derhjemme eller bortkommet, da det kan resultere i, at servicehistorikken på Kia-biler er mangelfuld. Bilejeren får selvfølgelig også stadig en faktura efter udført service, men det er de færreste, der gemmer disse, og de kan derfor sjældent bruges til at få et overblik over servicehistorikken.

Som med alle andre biler er registrering af service på Kia et krav, hvis man ønsker, at garantien bibeholdes. Hvis man står i en garantisag, skal man som bilejer nemlig kunne dokumentere, at serviceintervaller er overholdt samt at service er udført efter forskrifterne med godkendte reservedele, olie osv.

servicehistorik

Kia servicehistorik

Det er som nævnt en nødvendighed at kunne dokumentere en Kia-bils servicehistorik, hvis det f.eks. kommer til en garantisag. Der er dog flere andre relevante grunde til, at du skal have styr på din Kia servicehistorik. Er du ansat på et værksted kan det være en fordel at kende en bils servicehistorik, så du ved, hvad der tidligere er blevet udført ifm. service og eventuelle reparationer. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at give den rette service til kunden samt fejlsøge og diagnosticere på bilen, når du f.eks. ved, hvilke af bilens dele der tidligere er blevet udskift eller hvilke der kunne stå overfor en udskiftning.

Er du Kia ejer eller påtænker du at købe en brugt Kia kan en samlet servicehistorik på Kia-bilen medvirke til, at bilen handles til den helt rigtige pris, da det giver en større sikkerhed for, at bilen er godt vedligeholdt, og at der ikke har været fiflet med triptælleren for at give bilen et kunstigt lavt kilometerantal.

Kia servicebog vs. Digital Servicebook

Der findes dog også andre gyldige muligheder for registrering af service på Kia, som er nemmere og mere tilgængelige for både værksteder og bilejere. Digital Servicebook er en danskudviklet softwareplatform, som gør de gamle papirservicebøger og andre digitale servicebøger overflødige. Med Digital Servicebook samles servicehistorikken for Kia (og alle andre bilmærker) i én og samme løsning. 

Digital Servicebook anbefales af bl.a. Dansk Bilbrancheråd og anvendes i dag af mere end 2.000 værksteder over hele Norden.

For bilejere

Det er slut med at skulle huske papirservicebogen, når det er tid til service eller bøvlet med at gemme gamle fakturaer for at bevare en form for overblik. Digital Servicebook er altid lige ved hånden og tilgængelig både på PC og i en mobilapp. Desuden kan tidligere services fra andre digitale- eller papirservicebøger eller gamle fakturaer tilføjes til servicehistorikken, så den samles ét sted for alle bilejerens biler.

Fordele for bilejere:

For værksteder

Mekanikere kan også med fordel benytte Digital Servicebook. Der er nemlig meget tid at spare ved at registrere service i Digital Servicebook sammenlignet med bilfabrikanternes elektroniske servicebøger. Digital Servicebook har integration med en lang række værkstedssystemer, hvilket gør det nemt at overføre servicedata fra fakturaen til Digital Servicebook.

Fordele for værksteder:

Prøv Digital Servicebook allerede i dag

Har du fået lyst til at prøve Digital Servicebook? Se de klare fordele der er for dig – uanset om du er bilejer eller mekaniker – ved at trykke på knapperne herunder.

Er du bilejer?

Bilejere kan gratis registrere deres bil(er) med Digital Servicebook. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Læs mere via linket herunder!

Er du mekaniker?

Vi tilbyder værksteder en gratis 30 dages prøve til Digital Servicebook, så du kan se, hvor meget tid I kan spare. Skriv dig op her!

Tryghed ved gensalg